CbyTrimaster_logo_text1

Inför helgen by Trimaster:

Jepp, några av mina nära och kära trodde att jag hade lämnat landet eller av olämplig anledning gått under jorden, men nej, jag var bara ett par dagar hos min nya kärlek - Florens. En stad som du ska ha besökt ett antal gånger innan du dör. Och detta menar jag helt seriöst. En stad som har så mycket historia och konst så koncentrerat får man leta efter, och jag har nog varit lite runt i världen. Det var inte helt störande att det av en ren tillfällighet anordnades ett maratonlopp just när vi var där. Finns det något bättre än att göra en kulturvandring, äh -lopp med avstängda gator, bil med tidtagarur framför och massor med åskådare som alla ropar "bravi, bravi" till höger och vänster?

Alltså, råd #1 ... besök Florens, just nu finns det inte så många turister där.

#2, tycker du att det är grått, blött och tråkigt därute? varför inte sätta upp din trainer permanent och på riktigt för när som helst kunna hoppa upp med minimal ställtid och köra ett pass a la "Coaching by Trimaster". Kör du redan under min ledning så har du redan ordnat allt detta, eller???!!! Hårda pass körs antingen ute på MTB i terräng eller på en trainer. Punkt!

#3 kör lite andra intervaller: en must-read är Magnus Jonssons eminenta förslag till fartlek 2.0 .

 

#4 Jag tycker det är ok att hoppa över ett pass om det krockar med en trevlig glöggbjudning med vänner, helt klart. Och jag tycker att det också är helt ok att hoppa över det 3:e julbordet i år för att köra ett vettigt träningspass. Strunta i dåligt samvete och gå "all in" hur du än gör.

#5 Det är ingen bra idé att spara sina nya mål till efter Jul eller värre efter Nyår. Varför inte börja imorgon? Många små steg är oftast mycket lättare än ett stort. Det utesluter dock inte att du ibland även behöver göra de stora stegen för att komma någonvart. Du känner vid detta laget till mitt tjat: "om du alltid gör som du alltid har gjort .... "

#6 Utmana dig själv i första hand. Du har säkert fått ett otaligt antal av utmaningar att göra si eller så under x dagar. Vill du verkligen slå mig i 120 - ålder i antal armhävningar? Du är unik, gör något nytt, som bara du har gjort. Lär dig jonglera med 10 öppna tandkrämstuber (helt säkert att dina barn älskar detta och vill lära sig också) eller byta fram- och bakdäck samt slang 10 ggr. (jag är nästan säker på att ingen har gjort det före dig). MEN du kan absolut i hemlighet lära dig en sak som andra redan kan sedan länge och du nästan inte vågar att berätta: voltvända - alltid när du simmar, åka skridsko, byta däck på bilen, laga en komplicerad maträtt, gör ett ovanligt lopp http://www.slotttillslott.se/. Det är du som sätter gränser, ingen annan.

#7 Varför?: Ibland, och speciellt nu under adventstiden som var, innan det blev ändrat till "checklistetiden", en tid för lite resonerande. Varför håller du på? Varför gör du det du gör? Det kan vara rätt så nyttigt och spännande att stanna upp en stund och just diskutera denna fråga med dig själv eller andra.
Ha det så kul och en fin helg!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln