CbyTrimaster_logo_text1

Tiden går fort när man har roligt

Oj, det var länge sedan mitt senaste inlägg! 
Ibland går tiden otrolig (ordföljd) fort när man har roligt. Det har ni säkert upplevt under en kul dag på jobbet när ni bara kört på med massor med roliga uppgifter och vips är det kväll. 
Så har det känts för mig de senaste tre månaderna, för det har verkligen hänt mycket. Här kommer även en kort sammanfattning för de som är lite nyfikna på hur det egentligen går med mitt 15% bättre på 1000 dagar projekt. 
Under januari satsade jag på att få upp både power och explosiviteten av musklerna för att klara träningen ännu bättre. Utan att gå in PÅ för många detaljer denna gång så fick jag på en relativt kort tid (hur länge?) vissa värden förbättrat med 30%. Jag kunde alltså belasta musklerna 30% mer än vid första testet. Självklart var kanske startnivån inte så superbra, men jag blir alltid glad när något blir bättre. 

I februari påbörjade jag min distansutbildning inom avancerad träningsfysiologi på Karolinska Institutet. Den ska ge mig en ännu bättre inblick inom träning. De områden kursen fokuserar på är styrka, uthållighet, träning för olika åldersgrupper och kön samt nutrition och tester. Jag kan säga att varenda föreläsningsdel är otroligt rik på nyttig information från den senaste forskningen och står i underbar kontrast till allt hypat snack ute på sociala där det kryllar av självutnämnda experter. Ibland verkar det som om det finns en samband mellan mindre kunskap och mer tyckande. Nog om det. Jag lovar att återkomma till den här kursen senare, i andra sammanhang. Jag lovar att du kommer att bli förvånad!
Mars: några av er som följer mig på Instagram såg nog att jag hade ett underbart och intensivt träningsläger på Gran Canaria med fokus på cykling. Styrketräningen visade sig nu vara mycket värdefull, speciellt med tanken på de ofta rätt branta backarna denna mycket underskattade ö. Många känner kanske bara till Playitas på Fuerteventura och skulle nog uppskatta en resa hit nästa gång.
 April: Nu är det hög tid att vässa löpformen en extra nivå, speciellt med tanke på att ett av årets mål Stockholm Maraton. Därför bestämde jag mig för att springa under april och så mycket som möjligt under maj. Hittills har jag lyckats väldigt bra med det och det har,  med ett enda undantag, blivit löpning varje dag. I samband med det är det viktig att det finns en plan och syfte med varje pass annars sitter man snabbt där med en skada. 
Genom en ganska retfull dumhet (mer om det i ett annat inlägg) fick jag i höstas en av, under min idrottskarriär, mycket sällsynt skada. Till sist lyckades duktig naprapat, Mats Emilsson, åtgärda skadan. Eftersom inte alla kan gå till Mats eller David Felhendler på Löparakuten, så kommer jag även utvärdera. Friskvårdskollen där några av mina adepter får fantastisk hjälp. Även om detta kommer ett längre inlägg ett annat sammanhang.
Så nu blev du lite uppdaterad. ... Och jag lovar: ... Det kommer mycket mer nyttig och användbar information framöver …Så stay tuned, du kommer inte ångra dig!
Just ja! ... Du ser ovan, IRONMAN certified coach har kommit sedan start kommit med sin tredje logotype. Jag tycker den har minst krusiduller och är tydligt.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln