CbyTrimaster_logo_text1

Antihjälte eller vad?

Jag är medveten om att jag är en fullständig anti-hjälte. Jag har bara en gång i mitt liv rökt aktiv, en halv cigarrett. Jag har enbart två gånger i mitt liv supit mig ordentligt under bordet. Jag har aldrig njutit av externa droger. Och jag har aldrig någonsin haft mer än 6 kg övervikt. Det är alltså helt kört för min del att "komma tillbaka" och berätta det i någon blogg, podd eller vlogg. Nej, jag har ju inte ens någonsin varit med på Ironmans heros hours mer än som åskådare.
Samtidigt har jag tränad mer eller mindre hela mitt liv, men aldrig riktig ordentligt och aldrig "riktig seriös". Alla satsningar var nog mer halvårsvis till någon speciell tävling. Hälsa och generell välmående var mer i fokus än topprestationer. Jag har stått på en prispall tror jag enbart 4 eller 5 ggr under hela mitt liv, inklusive knattetävlingar. Alltså nix hjälte där heller. ;)
Så vad gör man då. Som bekant satt jag ett tag sen ett tufft mål, att på 1000 dagar förbättrar olika aspekter av min prestation med 15%. I vissa sammanhang är det ganska lätt, t.ex. att göra 15% flera armhävningar, eller pull-ups (speciellt om jag en enbart klarar 3 st just nu), att förbättra sin PB på IRONMAN tills jag är 58 år är betydligt svårare, samma på Marathon distansen.
Det handlar i grund och botten inte om jag kommer att klara det eller inte utan mer ett experiment om vad som kan fungera och vad som är väldigt svårt. Förhoppningsvis kan det vara en inspiration för andra i liknande ålder, typ, "kan han kan jag absolut".
Jag tänkte verkligen gå till botten med rätt många aspekter och jag inser, 1000 dagar är plötsligt en väldigt kort tid för allt jag vill försöka. Och skulle det inte vara kul att få fram lite recept hur man faktiskt kan blir bättre istället för att allting går utför efter redan typ 40 års åldern och åldern är ansvarig för allt elände.
Som ett exempel som förklarade min optiker min förbättring av min syn med 0.5 dioptrin här om veckan med åldern. Så klart berättade jag inte att jag har börjat ett speciellt program där jag just uppgraderar min synförmåga. Vi får se hur långt jag kan komma just där. 15% är där redan fixat på mindre än 3 månader. Stay tuned.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln